Web Api و دلایل استفاده از آن در نرم افزار های هتل داری
web Api در پیشرفت و عملکرد بهتر نرم افزار های هتلداری (PMS) نقش بهسزایی را ایفا می کند. PMS های قدیمی اتصال سیستمها را دشوار و پرهزینه میکند. حتی برخی از PMS های مبتنی بر ابر مدرن، به گونه ای ساخته نشده اند که اتصال را به آسانی و بدون دردسر انجام دهند. پس چگونه PMS مدیریت هتل را همانند برنامههای موجود در تلفن هوشمند ساده میکند؟ این کار با رویکرد API امکان پذیر است. تیپورت با استفاده از Web API امکان دسترسی به اطلاعات لازم را از طریق هر دستگاهی برای کاربر فراهم مینماید.
API چیست و چه تاثیری در سیستم هتلداری دارد؟
API مخفف Application Programming Interface است و به سیستم ها این امکان را می دهد که بسیار هوشمندانهتر از گذشته امکان برقراری ارتباط با یکدیگر را داشته باشند. API نوعی رابط نرمافزاری است که خدماتی را به سایر نرم افزارها ارائه می دهد. یک API ممکن است برای یک سیستم خاص ساخته شده باشد، یا ممکن است بر اساس یک استاندارد مشترک ساخته باشد که امکان همکاری بین چند سیستم را فراهم می کند. API ها زندگی ما را روزمره و بدون آنکه حتی خودمان متوجه آن باشیم، ساده میکنند. از یادآوری خودکار برای تکمیل رزرو مسافرتی گرفته؛ تا اینکه به مرورگر اینترنت خود بگویید تا وقتی میخواهید چه خبرهایی را به شما نشان دهد.
برای اینکه سیستمهای هتل ارزش خود را تأمین کنند، باید بتوانند با یکدیگر و با فروشندگان خارجی خود مانند آژانسهای مسافرتی آنلاین ارتباط برقرار کنند. برای هتلها، API های خوب طراحی شده، میتواند یک جهش از روشهای رابط قدیمی باشد. API ها به فروشندگان اجازه میدهد با حداقل تلاش، ثبات بسیار بیشتر و یکپارچه سازی بسیار غنیتر، به سیستمهای دیگر متصل شوند. PMS های مبتنی بر ابر که یک API باز ارائه میدهند، اتصال سیستمها را آسان تر کرده است.
Web API چیست و چه نقشی در نرم افزار هتلداری دارد؟
Web API یک رابط برنامه نویسی برنامه برای سرور وب یا یک مرورگر وب است. این یک مفهوم برای توسعه وب است که معمولا به سرویس گیرنده یک برنامه وب محدود می شود. Web API امکان دسترسی به اطلاعات، داده ها و امکانات یک Application را بر روی اینترنت به کاربران می دهد. یک رابط برنامه کاربردی وب سمت سرور یک رابط برنامه نویسی که دارای سیستم درخواست-پاسخ پیام است که معمولاً با JSON یا XML بیان می شود و از طریق وب در معرض دید قرار می گیرد. در واقع Web API به نوعی همان API است که با استفاده از پروتکل HTTP قابل دسترسی است. تیپورت با استفاده از Web API عملیات های روزانه، پردازش پرداخت ها، مدیریت نرخ گذاری، ظرفیت پذیرش، مدیریت رزرو، بازاریابی و خدمات فروش را مدیریت مینماید. Web API ها با ایجاد ارتباط میان PMS و چنل منیجر موجب مدیریت هر چه راحت تر کانال های فروش و بروزرسانی اطلاعات در PMS و چنل منیجر میشود. تصور کنید از Web API برای اتصال چنل منیجر و PMS استفاده نمیشد، در این حالت هر رزروی که صورت میگرفت بایستی به صورت دستی ظرفیت هتل را کاهش داده و اتاق رزرو شده را از دسترس خارج کرد. با روی کار آمدن Web API، به تنظیم دستی ظرفیت و بسیاری از اعمال دیگر نیازی نخواهد بود؛ پس از رزرو اتاق به صورت خودکار ظرفیت اتاق هم در چنل منیجر و هم در PMS به صورت آنی و در لحظه آپدیت میگردد. برای دریافت گزارشات BI نیز استفاده از Web API روند تجزیه و تحلیل دادهها را ساده و کارآمدتر مینماید.
دلایل استفاده از Web API برای نرم افزار های هتلداری و رزرو
- ایده آل برای ساخت و به روزرسانی برنامههای سفارشی برای رزرو سفر
- به دلیل انعطاف پذیری و مقیاس پذیری میتوان نرم افزار هتلداری را به راحتی پیاده سازی کرد
- Web API دارای معماری کد باز است و در صورت تمایل میتوان در آن تغییر ایجاد کرد
- Web API هزینه توسعه برنامه هتلداری را کاهش می دهد
- با استفاده از Web API و اتصال PMS به چنل منیجر، تعداد رزرو افزایش مییابد
- Web API ها قابل اعتماد و قوی هستند
- Web API ها مستقل از چارچوب برنامه و زبان هستند
- برای بکارگیری Web API ها نیازی به یادگیری پیچیدهای نیست
- از طریق JSON یا XML نتایج را با وب نمایش میدهد
- Web API قابلیت اجرا در تمامی دستگاه ها از جمله موبایل، تبلت، لپتاپ و کامپیوتر را دارد
- از Web API می توان به عنوان مسیریاب و کنترلگر استفاده کرد
- Web API را میتوان پیکربندی کرد
- همه کاربران متصل به سیستم میتوانند از Web API استفاده کنند